štvrtok 25. apríla 2019

Krtkova Golgota torta s Ježišom


ingrediencie:
4 vajcia
160g práškový cukor
140g hladká múka
20g kakao
1kl prášok do pečiva
50ml olej
1-2 dcl rum

plnka:
5ks banány
250ml mlieko
1ks vanilkový puding
250g tvaroh jemný
250ml smotana
200ml šlahačka
1ks vanilkový cukor
100g čokoláda - hobliny

Bielka s cukrom vyšľaháme, ručnou metličkou pridáme žĺtky, olej, rum, potom postupne prisypávame múku s kypriacim práškom a kakao. Keď je cesto moc hutné prilejeme rum, aby bolo vláčne. Nalejeme do tortovej formy a pečieme cca 30 min. na 170°.
Po upečení a vychladnutí narežeem od okraja 1cm a do hĺbky 1cm narežeme stred, narezávame kúsky 1cm hlboko - dlabeme, ale lepšie nožom šikmo resp. horizontálne odkrajovať ako dlabať lyžicou.
Vydlabané cesto odložíme na mrveničku navrch.
Celé banány poukladáme na korpus.
Z pudingu s 2 lyž. cukru a 1 vanilkovým cukrom s 250ml mlieka uvaríme puding, hneď doňho dáme tvaroh a smotanu. Vyšľaháme šlahačku, dáme do nej čokoládové hobliny, po úplnom vychladnutí pudingovej zmesi zmiešame so šľahačkou. Plnku dáme na korpus s banánmi, vytvarujeme kopec, roztrieme aj na stranách korpusu...na vrch dáme pomrvené zvyšné cesto.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára